חיפוש בבלוג ואתרים רלוונטיים: בעברית, אנגלית ורוסית

‏הצגת רשומות עם תוויות Preferences. הצג את כל הרשומות
‏הצגת רשומות עם תוויות Preferences. הצג את כל הרשומות

יום שני, 15 במרץ 2010

איכות תצוגת תמונות באינדזיין

שיטת עבודה עם תמונות מיובאות באינדזיין שונה מאילוסטרייטור. אילוסטרייטור רק מציגה תמונות מקושרות בקבציה, לצד כך אינדזיין שומרת העתק באיכות נמוכה (Proxy - נציג) לתמונה בתוך הקובץ ומציגה אותו ולא את תמונה המקורית. זאת אגף אחת הסיבות למה קבצי אינדזיין יחסית כבדים. הנה כמה טיפים בהקשר לנציגי התמונות:

1. לפי ברירת מחדל איכות הנציגים נמוכה, מפוקסלת לצורך תצוגה מהירה יותר של התמונות. העברה לתצוגה באיכות גבוהה מאיטה רק תמונות כבדות, היא אינה מאיטה תמונות ווקטוריות (PDF או AI) או תמונות מרושתות קטנות (כנו בול בערך).

2. במקום כל פעם להעביר כל תמונה ווקטורית ידנית לתצוגה באיכות גבוהה באמצעות Object > Display Performance > High Quality ניתן לשנות העדפות של מצב התצוגה הבסיסי Typical Display. גשו להעדפות: InDesign > Preferences > Display Performance, את התכונה Vector Graphics תגדרו ל-High Resolution. כך כל פעם כשתמונה ווקטורים תשותל באינדזיין איה תוצג באיכות גבוהה אוטומטית.

Display-Performance-1.png

3. אם הסתבכתם וקבעתם הגדרות תצוגה פרטניות (ב-Object > Display Performance) ליותר מידי תמונות ורוצים לבטל אותם, יש להוריד את ההגדרות בפקודה אחת ללא צורך לעבור תמונה תמונה: תבטלו סימון כלשהו (ששום דבר לא יהיה מסומן) ותבחרו פקודה: View > Display Performance > Clear Object-Level Display Settings - כל תמונות תחזרו לאיכות תצוגה ברירת מחדל.

יום שני, 8 בדצמבר 2008

שינוי מהיר של מצב הפעולה Scale Strokes and Effects

פעולה Scale Strokes and Effects שנמצאת באילוסטרייטור בתפריט החלונית Transform מאפשרת (במידה והיא פועלת) לשנות קו מקיף ואפקטים של הפריט עם שינוי גודלו. כמובן פעם כן צריכים את זה ופעם אחרת רוצים שעם שינוי גודל הפריט עובי של הקו המקיף שלו והגדרות האפקטים לא ישתנו. החיסרון של הפעולה Scale Strokes and Effects שהיא חפורה עמוק - רק בשביל לבדוק את מצבה נאלצים לעבור לחלונית Transform ולהיכנס לתפריטה. לדבר כל-כך שימושי פעולה זו ארוכה מידי.

שיטה קלה יותר לבדוק מצבה של Scale Strokes and Effects ולשנות, אם צריך, מבוססת על שימוש בהעדפות התוכנה. גשו ל-Illustrator > Preferences > General במק או בחלונות: Edit > Preferences > General. הפעולה נמצאת גם כאן. זאת אותה פונקציה, אם תשנו את מצבה פה בהעדפות היא תשתנה גם בתפריט של החלונית Transform.

היתרון של השיטה המתוארת הוא קיצור דרך של החלון Preferences > General. באילוסטרייטור זה, כמו בתוכנות אדובי אחרות, Command (Ctrl) + K. באמצעות הקיצור ניתן בקלות ובמהירות לבדוק ולשנות, אם צריך, את מצבה של הפעולה Scale Strokes and Effects.

אני מקוה שהידע שלי עוזר לכם