בבלוג Everything about Adobe Creative Suite 5 שהוא בלוג לא רישמי של מפתחי אדובי ניתן לקרוא על פונקציות חדשות של CS5 העתידית. הנה הסרטון שלהם שמתאר כלי ריטוש חדשים של פוטושופ CS5.
חיפוש בבלוג ואתרים רלוונטיים: בעברית, אנגלית ורוסית
הצגת רשומות עם תוויות Photoshop. הצג את כל הרשומות
הצגת רשומות עם תוויות Photoshop. הצג את כל הרשומות
יום חמישי, 24 בספטמבר 2009
יום שני, 21 בספטמבר 2009
ייצוא מאילוסטרייטור לפורמט PSD בשכבות
אני, בתור פריק אילוסטרייטור, חושב שכל דבר אפשר לעשות בתוכנה רבת-עוצמה זו. אבל זה לא תמיד נכון. לפעמים צריך להיעזר בתותח כבד - פוטושופ.
כיצד להעביר פרויקט אילוסטרייטור לפוטושופ בשכבות?
כל אחד שניסה אי-פעם לנסות את זה יודע כי לעתים קרובות החומר נוחת בפוטושופ משוטח (בלי שכבות) או כמטע משוטח. יש שני דברים שאפשר לנקוט על מנת לשפר את התוצאה:
ב-RGB זה עובד טוב יותר
אפילו אם הקובץ שלכם הוא ב-CMYK ואתם צריכים אותו בפוטושופ ב-CMYK תהפכו את המסמך זמנית ל-RGB. יש לעשות זה לפני פעולת הייצוא: File > Document Color Mode > RGB Color. לאחר הייצוא פשוט תמירו בפוטושופ את הקובץ הנוצר ל-CMYK ובאילוסטרייטור תבטלו את פעולת ההמרה ל-RGB.

בתיבת שיחה לייצוא לפורמט פוטושופ באילוסטרייטור תבחרו את הרזולוציה הרצויה, את הפקודה Write Layers ושתי תיבות סימון הבאות. Preserve Text Editability תאפשר להפוך מלל של אילוסטרייטור לשכבות טקסט של פוטושופ (גם בעברית). Maximum Editability עוזרת להמיר מסכות עצמים של אילוסטרייטור למסכות שכבות של פוטושופ, להעביר גם גרופים, שקיפות ומצבי חפיפה כראוי.
אבל גם זה לא תמיד עובד. אפקטי אילוסטרייטור וכל שיטות מתקדמות שינויי עצמים לא רק לא יעברו לפוטושופ בתור שיטות מקבילות אלא יגרמו ברוב המקרים לשיטוח החומר בקובץ היעד. במקרה הזה יכול לעזור...
לפני הייצוא לשים כל פריט בשכבה נפרדת באילוסטרייטור
יש לסמן כל שכבה ובתפריט של החלונית Layers באילוסטרייטור לבחור פקודהRelease to Layers (Sequence) . הפעולה יוצרת בשכבה המסומנת לכל פריט תת-שכבה נפרדת ושמה אותו אל תוך תת-השכבה. השיטה הזו גורמת להפרדה לוגית יסודית יותר והמכובדת יותר על ידי פעולת הייצוא של אילוסטרייטור. התוצאה היא לא כל פעם מאה אחוז אך תמיד עוזרת מאוד. בפוטושופ רק נשאר לפרק גרופים מיותרים - לסדר את השכבות שהגיעו.
כיצד להעביר פרויקט אילוסטרייטור לפוטושופ בשכבות?
כל אחד שניסה אי-פעם לנסות את זה יודע כי לעתים קרובות החומר נוחת בפוטושופ משוטח (בלי שכבות) או כמטע משוטח. יש שני דברים שאפשר לנקוט על מנת לשפר את התוצאה:
ב-RGB זה עובד טוב יותר
אפילו אם הקובץ שלכם הוא ב-CMYK ואתם צריכים אותו בפוטושופ ב-CMYK תהפכו את המסמך זמנית ל-RGB. יש לעשות זה לפני פעולת הייצוא: File > Document Color Mode > RGB Color. לאחר הייצוא פשוט תמירו בפוטושופ את הקובץ הנוצר ל-CMYK ובאילוסטרייטור תבטלו את פעולת ההמרה ל-RGB.
בתיבת שיחה לייצוא לפורמט פוטושופ באילוסטרייטור תבחרו את הרזולוציה הרצויה, את הפקודה Write Layers ושתי תיבות סימון הבאות. Preserve Text Editability תאפשר להפוך מלל של אילוסטרייטור לשכבות טקסט של פוטושופ (גם בעברית). Maximum Editability עוזרת להמיר מסכות עצמים של אילוסטרייטור למסכות שכבות של פוטושופ, להעביר גם גרופים, שקיפות ומצבי חפיפה כראוי.
אבל גם זה לא תמיד עובד. אפקטי אילוסטרייטור וכל שיטות מתקדמות שינויי עצמים לא רק לא יעברו לפוטושופ בתור שיטות מקבילות אלא יגרמו ברוב המקרים לשיטוח החומר בקובץ היעד. במקרה הזה יכול לעזור...
לפני הייצוא לשים כל פריט בשכבה נפרדת באילוסטרייטור
יש לסמן כל שכבה ובתפריט של החלונית Layers באילוסטרייטור לבחור פקודה
Labels:
ייצוא וייבוא קבצים,
Illustrator,
Photoshop,
PSD
יום שלישי, 26 במאי 2009
תעלו את פריון עבודתכם בעזרת ריבוי מסכים
אולי שמעתם שביל גייטס עובד עם שלושה מסכים: על המסך השמאלי תוכנת דוא"ל, באמצע - מכתב שכעת בטיפול והמסך הימני מוקדש לדפדפן אינטרנט. למרות שבקרב של משתמשי מק ביל גייטס לא נחשב דמות חיובית בעניין זה הוא צודק - שימוש במספר מסכים מעלה את פריון העבודה.
סקיצות ומיילים
אני עובד עם שני מסכים. על מסך ראשון Apple Cinema Display היפה, האיכותי והגדול פותחה אילוסטרייטור (אינדזיין או פוטושופ) על מסך שני אני שם מייל שנשלח על-ידי הלקוח, סקיצות, סקייפ וכל מיני תוכנות משניות. הודות לשיתוף מסכים אפשר בגרירה להביא פרק טקסט ממכתב דוא"ל ישירות למסמך אילוסטרייטור.
ניהול קבצים
אפשר לשים על המסך השני חלון Finder (או Windows Explorer) או חלון Adobe Bridge. כך כשקובץ הפרויקט נפתח על מסך ראשי הוא מסתיר את התוכנה לניהול קבצים. בהמשך תוכלו פשוט בגרירה מ-Brigde (מ-Finder או Windows Explorer) להביא תמונות לפרויקט אילוסטרייטור או אינדזיין.
חלון הפרויקט נוסף
אילוסטרייטור, פוטושופ ואינדזיין מאפשרות לפתוח מספר חלונות של אותו מסמך:
באילוסטרייטור: Window > New Window
בפוטושופ ואינדזיין: Window > Arrange > New Window
המשמעות שכל שינויים בחלון ראשון מיד מופיעות בחלון שני. שימושי מאוד בעיצוב איקונים ואתרים: במסך ראשי מטפלים בפרויקט מקרוב ובמשני רואים איך הוא משתנה בקנה מידה אמיתי 1:1.
קנה המידה יכול להיות שונה בחלונות שונים של אותו פרויקט. יתר על כך בפוטושופ אוטומטית בחלון השני שלא פעיל התוכנה לא מציגה סימון של אזורי בחירה, קווי עזר ורשת המסמך - ניתן ממש לראות את העיצוב נקי. באילוסטרייטור זה לא נכבה אוטומטית אך ניתן לעבור לחלון השני (בלחיצה עליו) ואז לכבות את תצוגת קווי העזר, רשת המסמך, גבולות העצמים. משום מה באילוסטרייטור CS4 לא ניתן לכבות בחלון השני את התצוגה של תוחם הפריטים (Bounding Box). באינדזיין מבחינת התצוגה כל חלונית של אותו מסמך שווים, לא ניתן לכוונן את עזרי התצוגה שונה.
בנוסף אילוסטרייטור מאפשרת בחלונות של אותו מסמך לנהל שכבות (אותן שכבות) בנפרד. כך אפשר לשים פריטי עזר בשכבה נפרדת ובחלון המשני המציג את העבודה נקי לכבות את השכבה וזה לא ישפיע על תצוגת השכבה בחלון הראשי.
חלוניות
על המסך המשני נתן גם למקם חלק או כל חלונית התוכנה וככה לפנות יותר מקום וגם לפתוח יותר חלוניות כי יש מספיק מקום. החל מ-CS4 אדובי תומכת בריבוי מסכים. זאת אומרת שהחלוניות זוכרות את מקומן בכל מסכים שיש לאחר עלית התוכנה מחדש.
אילוסטרייטור שומרת עם הקובץ מידע על חלונות ועם פתיחת המסמך הבאה היא תפתח מחדש כל חלונות שהיו פתוחים בעת שמירת המסמך.
חשוב לזכור שכל תוכנה התומכת בריבוי חלונות למסמך אחד תשאל האם לשמור את המסמך רק כשסוגרים חלון אחרון.
סקיצות ומיילים
אני עובד עם שני מסכים. על מסך ראשון Apple Cinema Display היפה, האיכותי והגדול פותחה אילוסטרייטור (אינדזיין או פוטושופ) על מסך שני אני שם מייל שנשלח על-ידי הלקוח, סקיצות, סקייפ וכל מיני תוכנות משניות. הודות לשיתוף מסכים אפשר בגרירה להביא פרק טקסט ממכתב דוא"ל ישירות למסמך אילוסטרייטור.
ניהול קבצים
אפשר לשים על המסך השני חלון Finder (או Windows Explorer) או חלון Adobe Bridge. כך כשקובץ הפרויקט נפתח על מסך ראשי הוא מסתיר את התוכנה לניהול קבצים. בהמשך תוכלו פשוט בגרירה מ-Brigde (מ-Finder או Windows Explorer) להביא תמונות לפרויקט אילוסטרייטור או אינדזיין.
חלון הפרויקט נוסף
אילוסטרייטור, פוטושופ ואינדזיין מאפשרות לפתוח מספר חלונות של אותו מסמך:
באילוסטרייטור: Window > New Window
בפוטושופ ואינדזיין: Window > Arrange > New Window
המשמעות שכל שינויים בחלון ראשון מיד מופיעות בחלון שני. שימושי מאוד בעיצוב איקונים ואתרים: במסך ראשי מטפלים בפרויקט מקרוב ובמשני רואים איך הוא משתנה בקנה מידה אמיתי 1:1.
קנה המידה יכול להיות שונה בחלונות שונים של אותו פרויקט. יתר על כך בפוטושופ אוטומטית בחלון השני שלא פעיל התוכנה לא מציגה סימון של אזורי בחירה, קווי עזר ורשת המסמך - ניתן ממש לראות את העיצוב נקי. באילוסטרייטור זה לא נכבה אוטומטית אך ניתן לעבור לחלון השני (בלחיצה עליו) ואז לכבות את תצוגת קווי העזר, רשת המסמך, גבולות העצמים. משום מה באילוסטרייטור CS4 לא ניתן לכבות בחלון השני את התצוגה של תוחם הפריטים (Bounding Box). באינדזיין מבחינת התצוגה כל חלונית של אותו מסמך שווים, לא ניתן לכוונן את עזרי התצוגה שונה.
בנוסף אילוסטרייטור מאפשרת בחלונות של אותו מסמך לנהל שכבות (אותן שכבות) בנפרד. כך אפשר לשים פריטי עזר בשכבה נפרדת ובחלון המשני המציג את העבודה נקי לכבות את השכבה וזה לא ישפיע על תצוגת השכבה בחלון הראשי.
חלוניות
על המסך המשני נתן גם למקם חלק או כל חלונית התוכנה וככה לפנות יותר מקום וגם לפתוח יותר חלוניות כי יש מספיק מקום. החל מ-CS4 אדובי תומכת בריבוי מסכים. זאת אומרת שהחלוניות זוכרות את מקומן בכל מסכים שיש לאחר עלית התוכנה מחדש.
אילוסטרייטור שומרת עם הקובץ מידע על חלונות ועם פתיחת המסמך הבאה היא תפתח מחדש כל חלונות שהיו פתוחים בעת שמירת המסמך.
חשוב לזכור שכל תוכנה התומכת בריבוי חלונות למסמך אחד תשאל האם לשמור את המסמך רק כשסוגרים חלון אחרון.
Labels:
עיצוב איקונים,
עיצוב אתרים,
פריון עבודה,
Illustrator,
Photoshop
יום ראשון, 19 באפריל 2009
סדנה בקוויקסופט: אינטגרציה בין אילוסטרייטור ואינדזיין CS4
אני מזמין את הקהל הרחב לסדנה שלי בחברת קוויקסופט, נציגת אדובי בישראל. הסדנה עוסקת בעבודה עם אילוסטרייטור ואינדיזיין - שיטות עבודה והאינטגרציה ביניהן.
ההדגמה תתבצע עם התוכנות בגרסת CS4.
נושאי הסדנה:
- הסבר כללי: כיצד קובעים האם לבצע את הפרוייקט באילוסטרייטור או באינדיזיין.
- העברת חומר מאילוסטרייטור לאינדיזיין ולהיפך.
- העברת צבעים של פרוייקט ספציפי בין אילוסטרייטור ואינדיזיין.
- פתיחת קבצי פריהנד באילוסטרייטור והעברת תוכן מאילוסטרייטור לפריהנד.
- שחרור תמונות מוטמעות בקבצי אילוסטרייטור.
- הכנת תוכן באילוסטרייטור לשימוש בפלאש ופלקס.
- הכנת תוכן באינדזיין לשימוש בפלאש.
- העברת פרוייקט מאילוסטרייטור לפוטושופ עם שמירה על שכבות.
- שמירת קבצי JPEG ו-TIFF לשימוש באילוסטרייטור ואינדזיין.
לסדנה זו 2 מועדים: 14.5.09 וכן 21.5.09
והיא מתקיימת בין השעות 9:00-12:30 בבוקר בבית קוויקסופט, רח' התדהר 16, רעננה.
מספר המקומות מוגבל.
הסדנה אינה כרוכה בתשלום.
ההדגמה תתבצע עם התוכנות בגרסת CS4.
נושאי הסדנה:
- הסבר כללי: כיצד קובעים האם לבצע את הפרוייקט באילוסטרייטור או באינדיזיין.
- העברת חומר מאילוסטרייטור לאינדיזיין ולהיפך.
- העברת צבעים של פרוייקט ספציפי בין אילוסטרייטור ואינדיזיין.
- פתיחת קבצי פריהנד באילוסטרייטור והעברת תוכן מאילוסטרייטור לפריהנד.
- שחרור תמונות מוטמעות בקבצי אילוסטרייטור.
- הכנת תוכן באילוסטרייטור לשימוש בפלאש ופלקס.
- הכנת תוכן באינדזיין לשימוש בפלאש.
- העברת פרוייקט מאילוסטרייטור לפוטושופ עם שמירה על שכבות.
- שמירת קבצי JPEG ו-TIFF לשימוש באילוסטרייטור ואינדזיין.
לסדנה זו 2 מועדים: 14.5.09 וכן 21.5.09
והיא מתקיימת בין השעות 9:00-12:30 בבוקר בבית קוויקסופט, רח' התדהר 16, רעננה.
מספר המקומות מוגבל.
הסדנה אינה כרוכה בתשלום.
Labels:
מדריך מוסמך,
מקורות הידע,
פתרון בעיות,
CS4,
Illustrator,
InDesign,
Photoshop,
Quicksoft
יום ראשון, 29 במרץ 2009
האם פרופיל sRGB טוב ליהודים?
מסכים מציגים צבעים שונה. היום הבעיה לא כזה רציני אך כולנו זוכרים שבשנות התשעים הבדל בתצוגת הצבע היה לפעמים עצום. בעולם מקצועי פתרו את הבעיה בעזרת הטמעת שימוש בפרופילי צבע. עם היתרונות שלהם הפרופילים מגדילים, לעתים מהותית, את גודלם הקבצים כך הפתרון לא כל-כך מתאים לווב.
חוץ מ-Safety Web Colors של חברת Netscape ניסו לפתור את הבעיה באינטרנט גם חברות מיקרוסופט ו-HP. הן פתחו פרופיל צבע אוניברסלי בשם sRGB שהיה מתאר תווך צבעים של מסכי PC של שנות התשעים. רוב המסכים של אז היו מאוד מוגבלים מבחינה טכנית ולא היו מציגים כל גווני RGB. מצב זה היה נקלט ב-sRGB. לאומת זאת מסכים מודרניים משמעותית יותר משוכללים. אז מה הסיבה להשתמש בפרופיל sRGB היום? אין סיבה.
מי שעובד בחלונות קודם כל צריך להחליף אותו לפרופיל המסך שלו או לפרופילAdobe RGB (1998) אם לא הצליח למצוא את פרופיל מסכו או ליצור אותו. אחר-כך תשנו הגדרות פרופיל הצבע בתוכנות אדובי: אילוסטרייטור, פוטושופ, אינדזיין ואקרובט.
שלב אחרון - צריך לבטל שימוש ב-sRGB בחלוןFile > Save for Web and Devices
באילוסטרייטור וגרסאות קודמות של פוטושופ הפעולה נמצאת בתפריט החלון:

בפוטושופ CS4 היא נמצאת על פני החלון:

אם תכיילו את התוכנות שלכם ותעברו לשימוש בפרופיל מתאים יותר מאשר sRGB ויחד עם זאת לא תבטלו שימוש בפעולת Convert to sRGB בחלון Save for Web and Devices תקבלו סטייה בצבעים.
חוץ מ-Safety Web Colors של חברת Netscape ניסו לפתור את הבעיה באינטרנט גם חברות מיקרוסופט ו-HP. הן פתחו פרופיל צבע אוניברסלי בשם sRGB שהיה מתאר תווך צבעים של מסכי PC של שנות התשעים. רוב המסכים של אז היו מאוד מוגבלים מבחינה טכנית ולא היו מציגים כל גווני RGB. מצב זה היה נקלט ב-sRGB. לאומת זאת מסכים מודרניים משמעותית יותר משוכללים. אז מה הסיבה להשתמש בפרופיל sRGB היום? אין סיבה.
מי שעובד בחלונות קודם כל צריך להחליף אותו לפרופיל המסך שלו או לפרופיל
שלב אחרון - צריך לבטל שימוש ב-sRGB בחלון
באילוסטרייטור וגרסאות קודמות של פוטושופ הפעולה נמצאת בתפריט החלון:
בפוטושופ CS4 היא נמצאת על פני החלון:
אם תכיילו את התוכנות שלכם ותעברו לשימוש בפרופיל מתאים יותר מאשר sRGB ויחד עם זאת לא תבטלו שימוש בפעולת Convert to sRGB בחלון Save for Web and Devices תקבלו סטייה בצבעים.
Labels:
פתרון בעיות,
צבעים,
Illustrator,
Photoshop
הירשם ל-
רשומות (Atom)
